31. 10. 2016

Na co se těším do kina

listopad a prosinec


Poslední dva měsíce roku, přichází dalších několik očekávaných pecek a několik menších zajímavých filmů. Určitě jsem řadu přehlédl a na nějaké se nedostanu, ale co naplat. Jen tak mimochodem, Fantastická zvířata a kde je najít má premiéru v listopadu, ale jsem až překvapen jak moc mě to nezajímá, takže do kina jdu jen pokud bude zvlášť dobrá odezva.

Zúčtování

(The Accountant, r. Gavin O'Connor)

V kinech od: 03.11.2016

Thriller s Benem Affleckem. Natočil ho Gavin O'Connor, režisér filmu Warrior (2011), bohužel i filmu Jane Got a Gun (2016), které si vysloužilo dost špatné přijetí u fanoušků i kritiků. NIcméňe Zúčtování na tom není úplně zle, minimálně na CSFD a IMDb čísla nejsou nízká. Tak doufejme.

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny

(Hacksaw Ridge, r. Mel Gibson)

V kinech od: 10.11.2016

Mela Gibsona asi není třeba představovat, jak herec je to v podstatě legenda (byť na ústupu, ale kdo by neznal Smrtonosnou zbraň) a jako režisér díky svým kontroverzním snímkům také není neznámý, přestože svůj poslední režijní počin vypustil před deseti lety. Teď je tu s válečným dramatem podle skutečného příběhu. Vypadá to na velký, drsný spektákl.

Příchozí

(Arrival, r. Denis Villeneuve)

V kinech od: 10.11.2016

Kanadský režisér Denis Villeneuve je na vzestupu. Jeho předchozí dva filmy Sicario: Nájemný vrah (2015) a Zmizení (Prisoners, 2013) ho proslavily mimo festivaly a teď pracuje na pokračování slavné sci-fi Blade Runner (1982, r. Ridley Scott). Předtím ale dorazí jeho předchozí menší sci-fi o příletu mimozemšťanů a komunikaci s nimi. Film už byl promítán na několika festivalech a odezvu to má výbornou. Tohle by mohl být jeden z filmů roku.

Snowden

(Snowden, r. Oliver Stone)

V kinech od: 10.11.2016

Jak název napovídá, čeká nás filmové zpracování příběhu Edwarda Snowdena. Může to být suchý životopisný film, ale klidně by z toho mohl vylézt mrazivý provokativní thriller. Oliver Stone by byl schopný jednoho i druhého.

Noční zvířata

(Nocturnal Animals, r. Tom Ford)

V kinech od: 24.11.2016

Úpřímně, netuším moc co to je.Americký psychologický thriller a hrají v tom mimo jiné Amy Adams, Jake Gyllenhaal a Michael Shannon. Jo a trailer vypadá zajímavě a kritická odezva z festivalů je více než přívětivá.

Spojenci

(Allied, r. Robert Zemeckis)

V kinech od: 01.12.2016 26.01.2017

Válečná romance s Bradem Pittem a Marion Cottilard od režiséra filmů jako Forrest Gump (1994), trilogie Navrat do budoucnosti (Back to the Future, 1985, 1989 a 1990) a v nedávno Muž na laně (The Walk, 2015). Scenáristou je Steven Knight, který napsal například Východní přísliby (Eastern Promises, 2007) a Locke (2013). To zní velmi slibně.

Rogue One: Star Wars Story

(Rogue One: A Star Wars Story, r. Gareth Edwards)

V kinech od: 15.12.2016

Společnost Disney, která momentálně vlastní značku Star Wars, přislíbila, že dostaneme každý rok nějaký Star Wars film. Mimo hlavní sérii sequelů se tak připravuje tzv. Anthology série a Rogue One je první z nich. Film o tom jak rebelové získali plány Hvězdy smrti, které jsou jednou z premis pro příběh filmu z roku 1977. Nakonec sice nedostaneme drsnou válečnou sci-fi, protože Disney chce pořád rodinnou zábavu, ale i tak to vypadá na parádní podívanou. Režíruje autor nové Godzilly, kterou mimořádně obdivuji.

Assassin’s Creed

(Assassin’s Creed, r. Justin Kurzel)

V kinech od: 29.12.2016

Letos druhá adaptace populární videohry a tentokrát pod režijní taktovkou Justina Kurtzela, tvůrce nového Macbetha (2015). A podobně jako Macbetha tohle vypadá úžasně. Trailer zatím ukazují pěknou kombinaci videoherní nadsazenosti a drsného realismu. Potenciál Assassins Creed by však mohl být i v netradičním vyprávění a v to také doufám. A snad dopadne finančně lépe než WarCraft (2016), protože videohry nabízejí velké množství zajímavých témat, světů atd.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Recenze | Noví mutanti se stávají dospělými

Noví mutanti – Falcon a.s. Noví mutanti jsou v kinech už pár týdnů, a přestože jsem je již viděl před docela dlouhou dobou, stejně si mys...